Paketresor

Nya cyklar för uthyrning

Nytt, från och med 2019 är att Allsta Eko Gård börjar med att paketera ihop olika aktiviteter tillsammans med boende och mat hos oss. Så kallade paketresor.
De paket som finns nu är:

Cykla i ”vildmarken” i Bjärtrå. Välj olika rutter i Bjätrås vackra omgivningar. Cykling på grusväg med möjlighet att på vissa sträckor välja terrängcykling. I paketet ingår: Två övernattningar på vårt B&B, en cykeltur, karta över rutten, två frukost, lunchkorg att ta med på turen samt en trerättersmiddag på vårt B&B. Lån av mountainbike ingår också. Ring eller mejla för bokning och prisförfrågan. Det finns också möjlighet att boka cykel för att besöka någon av Håkans historiska guidningar (se nedan), kortare turer, High Coast whisky etc.

Tunnbrödsbakning i traditionell vedeldad ugn. Ni får under ledning baka både hårt och mjukt tunnbröd. Två nätter, två frukost, en lunch och en middag på Kretsloppshuset. Minst fyra personer.

I samarbete med Håkans Historiska Guidning kan vi erbjuda följande: I Häxornas spår. Vi besöker Häxbergets avrättningsplats där det 1675  avrättades 71 personer, mestadels kvinnor, det är den största avrättningen i Sverige under fredstid. Efter det besöker vi Häxmuseet på Hola Folkhögskola som ligger i närheten. Lunch ute i det fria. Två nätter, två frukost, friluftslunchen samt en gemensam middag på Kretsloppshuset. Minst fyra personer.

Ådalen 31. Håkan visar och berättar om denna historiska händelse i Sverige då militär sköt ihjäl 5 personer i fredstid. Besök i bland annat Lunde vid monumentet. Två nätter, två frukost, en medhavd lunch samt en gemensam middag på Kretsloppshuset. Minst fyra personer.


Bjärtrås vackra omgivningar


Gräddning av tunnbröd


Kavling av tunnbröd